Stoombad

HomeStoombad

StoomcabineU zou bijna kunnen zeggen dat de stoombaden van Tylö rechtstreekse afstammelingen zijn van de luxueuze hete baden waarin de Romeinen eeuwen geleden gingen ontspannen.

Het concept is nog altijd hetzelfde: puur plezier. De uitvoering is er natuurlijk wel op vooruit gegaan. Vandaag bouwt Tylö stoombaden met muren en plafonds uit kunststof, glas of tegels. Zo kan de ruimte probleemloos de honderd procent luchtvochtigheid doorstaan die tijdens een stoombad wordt bereikt.

Stoombad producten: Tylö

Stoombad reinigt de huid

In deze opvolgers van de Romeinse badhuizen kunt u volledig ontspannen. De zachte, doordringende vochtigheid ontspant uw lichaam, verdrijft verkramping uit uw spieren en zorgt ervoor dat u de dagelijkse beslommeringen helemaal vergeet. Bovendien reinigt de stoom ook de poriën van uw huid, zodat u achterblijft met een soepele, babyzachte huid. Er bestaat geen betere manier om u weer jong, fris en als herboren te voelen.

Verschil sauna en stoombad

Voor veel mensen is het niet duidelijk wat een stoombad inhoudt en ze verwarren het nog al eens met een sauna. Toch zijn dit twee volledig verschillende concepten. Vooral temperatuur en luchtvochtigheid worden in deze twee ontspanningsruimten op een andere manier ingevuld. In een sauna zal de lucht droog en warm zijn, met temperaturen tot 110 graden Celsius. In verhouding is het in het stoombad of de hammam veel minder warm, met temperaturen tot 50 graden Celsius. Maar in het stoombad hangt er wel een verzadigde luchtvochtigheid, terwijl er in de sauna maar een relatieve luchtvochtigheid van maximum 25% heerst.

Pure ontspanning

De vochtige hitte van het stoombad is voor iedereen gemakkelijk te verdragen. En hoewel ook uw spieren en gewrichten hierbij gebaat zijn, is het vooral de huid die de meeste winst gaat halen uit een sessie in het stoombad. Net zoals de sauna zorgt het stoombad wel ook geestelijke rust. Ontspannen in de zachte, warme mist van uw stoombad, weg van de zorgen van alledag, kunt u zowel uw lichaam als uw geest tot rust brengen.

Downloads