Combi-saunakachels

HomeSaunaElektrische saunakachelCombi-saunakachels

Met een combi-saunakachel breng je variatie in je saunabeleving. Je kan dit soort saunakachel op verschillende manieren gebruiken:

  • Om een klassieke, Finse sauna te creëren, gebruikt de kachel de saunastenen. Het verwarmingselement zorgt ervoor dat de sauna onmiddellijk begint op te warmen. Dat element verhit tevens de saunastenen. Wanneer er water over de stenen wordt gegoten, wordt hete damp verspreid in de saunacabine.
  • Een combi-saunakachel heeft naast een korf voor saunastenen ook een waterreservoir dat stoom genereert. Zo wordt er meer luchtvochtigheid in de saunacabine gebracht, waardoor ook een stoomsauna, warm luchtbad of kruidenbad mogelijk is.

Tylö combi-saunakachels

Hogere luchtvochtigheid

In de stoomsauna die je creëert met een combi-saunakachel geniet je van een sauna-ervaring bij lagere temperaturen, maar de luchtvochtigheid is hoger. Daardoor ga je ook transpireren en afvalstoffen afvoeren.

Een combi-saunakachel biedt zo een ideale afwisseling voor saunaliefhebbers: de ene keer gebruik je de kachel op de traditionele manier, de andere keer voeg je er met stoom luchtvochtigheid aan toe.

In alle Tylö-saunacabines

De saunacabines die Tylö aanbiedt, zijn hiervoor aangepast. De combi-saunakachels zijn uitgebreid getest in deze cabines.

Afhankelijk van saunagrootte

Hoe groter je saunacabine, hoe meer vermogen je saunakachel moet hebben:

  • Een sauna die kleiner is dan 8 kubieke meter, heeft genoeg aan een kachel die 6,6 kW stroom verbruikt.
  • Indien je sauna groter is dan 8 kubieke meter, moet de saunakachel meer dan 6,6 kW aankunnen.
  • Voor een sauna van 10 tot 18 kubieke meter heb je een saunakachel nodig met 10 kW vermogen.

De saunakachel Combi Compact van Tylö bestaat in versies van 3 of 4,5 kW vermogen. De Tylö-kachel Sense Combi is beschikbaar in twee versies: 6,6 kW en 8 kW. De design-kachel Tylö Expression is met zijn vermogen van 10 kW geschikt voor grote sauna’s.

Contacteer Tylö Belgium voor meer info over combi-saunakachels.