Houtkachel

HomeSaunaHoutkachel

Een sauna met houtkachel heeft net dat ietsje meer voor iemand die op zoek is naar een heel rustieke sauna-ervaring. De saunacabines van Tylö zijn zo ontwikkeld dat ze ook perfect dienst kunnen doen in combinatie met een houtkachel.

Tylö Houtkachels voor Sauna

 

Voordelen houtkachel

Het grote voordeel van een houtkachel in de sauna is dat deze de warmte erg lang vasthoudt. Zo kunt u langer genieten van uw sessie in de sauna. Bovendien is zo een houtkachel ook erg sfeervol. Stel het u voor: de gezellige geur van brandend hout en hars, het knetteren van het vuur. Af en toe een druppel water die op de hete stenen spettert, stoom die de ramen van de cabine doet aandampen, de doordringende warmte,… Dat is een sauna-ervaring met een houtkachel.

Kwaliteit uit Zweden en Finland

Tylö helpt om deze droom werkelijkheid te doen worden. Zij bieden houtkachels aan van de traditionele Zweedse en Finse merken Kastor en Helo. Afkomstig van de bakermat van de sauna hebben deze kachels de hoogste kwaliteit die u op de markt kunt vinden.

Ruim aanbod

Zoals u verder op deze pagina kunt zien, is het aanbod aan houtkachels heel uitgebreid. U kiest de kachel die het best bij uw sauna en bij uw verwachtingen past. Maar wat deze houtkachels allemaal gemeen hebben, is dat ze dezelfde hoge kwaliteit hebben, die de warmte langer vast houdt. Saunastenen, om uw kachel te vervolledigen, zijn hier ook verkrijgbaar.

Compleet met schoorsteen

Bovendien bieden wij ook schoorsteenpakketten aan, die speciaal ontwikkeld zijn voor sauna’s die met een houtkachel van Tylö zijn uitgerust. Het modulaire systeem maakt deze pakketten eenvoudig te monteren. In eerste instantie kan u dit systeem gebruiken voor houtgestookte sauna’s zonder schoorsteen, maar ook voor sauna’s die deel uitmaken van een verbouwing, renovatie of nieuwbouwproject. Ze zijn vervaardigd uit zuurresistent, roestvrij staal, met hoogwaardige, keramische isolatie aan de buitenzijde. Top kwaliteit voor een top sauna-beleving.