Kies jij voor een sauna, stoombad of bio sauna?

HomeNieuwsKies jij voor een sauna, stoombad of bio sauna?

Het ultieme wellness gevoel beleef je nu ook thuis! Kom tot rust in je eigen saunaruimte of stoombad!

Kies welke wellness beleving best bij je past.

Tussen een sauna, bio sauna en stoombad zijn er enkele verschillen. Verder bieden ze elk een specifiek gezondheidsvoordeel.

Verschillen en voordelen

·         Temperatuur en vochtigheid

In een sauna geniet je van warme, maar droge lucht. De luchtvochtigheid schommelt tussen 10% en 20%. In de sauna kan de temperatuur al snel oplopen tot 75 à 110 graden.

tylo-sauna

In een stoombad zorgt stoom voor een hoog luchtvochtigheidsgehalte, 80%-100%. De temperatuur loopt op tot 45 graden. Omwille van de hoge luchtvochtigheid voelt het in een stoombad wel warmer aan.

Een bio of soft sauna is geen sauna en geen stoombad. Het is een sauna die tussen deze twee wellness types valt. In een bio sauna wordt een gewone kachel vervangen door een combi kachel, voorzien van een waterreservoir. Kies voor een traditionele sauna met een droge warmte of voor een zacht stoombad. Door de temperatuurstijging verdampt het water in het waterreservoir, waardoor de luchtvochtigheid in de bio of soft sauna stijgt.

combi tylo

·         Gezonde voordelen

Een sauna en hammam hebben een weldadig effect op het lichaam. Warmte en vooral stoom openen de poriën van de huid en voeren afvalstoffen af. Een grondige reiniging van de huid is het resultaat.

Spieren en gewrichten hebben baat bij de warmte in zowel sauna als hammam. Je lichaam ontspant, ook je geest ontstrest tijdens een heerlijk geurend sauna- of stoombad.

Last van bronchitis, astma of allergieën? Kies dan voor een stoombad. Bij ademhalingsproblemen helpt een stoombad met heerlijk geurende eucalyptus bij het openen van je luchtwegen.

Hammam

De sauna heeft een positieve invloed op de gezondheid van reumapatiënten.

Een soft sauna biedt de perfecte oplossing voor wie een hoge temperatuur of een hoge luchtvochtigheid niet goed verdraagt.

·         Heerlijk genieten

Gebruik je een combi-sauna, dan kan je ook kiezen voor een kruidensauna. Extra aandacht gaat naar het verspreiden van heerlijke kruidige aroma’s. Verzamel verse kruiden uit de tuin of koop gedroogde kruiden.

Bij het verdampen komen heerlijke aroma’s vrij in je sauna, soft sauna of stoombad. Kruiden als munt, eucalyptus en lavendel zorgen voor een heerlijke sauna ervaring.

Aromatherapie heeft een heilzame werking op het lichaam en het gemoed. Kies voor ontspanning of net een verkwikkend effect.

TIP: Een goedkope manier om kruiden te verzamelen voor gebruik in je bio sauna? Koop theezakjes. Je vindt allerlei theesoorten en aroma’s terug voor een lage prijs.

Bekijk Tylö’s aanbod van soft sauna’s, sauna’s en stoombaden van topkwaliteit. Geniet van een wereld van rust en ontspanning! Heerlijk!