Dit is de grootste sauna ter wereld

HomeNieuwsDit is de grootste sauna ter wereld

Agora vooraanzicht

Wie gek is op de sauna, kan een nieuwe regel toevoegen aan zijn bucket list: de grootste sauna ter wereld bezoeken. Tylö leverde vier grote houtkachels, die zorgen voor de warmte in de grote ruimte. De Agora, zoals de sauna heet, heeft een eigen bar en biedt een spectaculair uitzicht.

Plaats voor 150 mensen

De enorme sauna staat momenteel op een afgelegen strand op het kleine Noorse eiland Sandhornöya. In Agora kunnen maar liefst 150 mensen plaatsnemen.

De voorkant van het gebouw bestaat volledig uit glas, waardoor de bezoekers een adembenemend uitzicht hebben over de Arctische Zee, het berglandschap en de lucht.

Agora_bild_1Agora uitzicht

Ook gebruikt als amfitheater

Agora is onderdeel van het kunstfestival SALT: een initiatief dat de cultuur van het noordpoolgebied in de kijker wil zetten.

Wanneer de sauna niet verwarmd wordt door de Tylö-houtkachels, doet hij dienst als een amfitheater waar onder meer seminaries, lezingen en concerten plaatsvinden. In de sauna is er ook een bar met plaats voor 100 gasten.

Rondreizende sauna

Wie de sauna in Noorwegen wil bezoeken, moet wel snel zijn: ze is maar tot eind september open voor het publiek. Daarna toert de sauna met het SALT-festival nog onder meer door Ierland, Schotland, Groenland, IJsland en Alaska.

Agora_bild_2