5 onmisbare accessoires in de sauna

HomeNieuws5 onmisbare accessoires in de sauna

Sauna accessoires

Een sessie in de sauna is de ontspanning bij uitstek. Maar als je jezelf dan toch wil belonen, maak het jezelf dan ineens zo comfortabel mogelijk. Hier zijn vijf accessoires die de saunabeleving nog aangenamer maken:

Spa fl1.     Emmer

Een absolute must is een opgietemmer. Die heb je nodig om saunageuren met water te kunnen mengen. Een emmer kan je meestal samen aankopen met een speciale opgietlepel, waarmee je het geurmengsel op de saunastenen kan gieten.

pillow x 22.     Hoofdsteun

Het toppunt van relaxen is languit gaan liggen in de sauna. Maar om dat echt comfortabel te kunnen doen, heb je een hoofdsteun nodig. Het zorgt niet alleen voor een betere houding, maar ook voor een betere doorbloeding.

Sauna brushes fl3.     Saunaborstel

Het ideale moment om je huid te scrubben, is wanneer je uit de sauna komt. Je poriën staan op dat moment open door de warmte. Daardoor kan je dode huidcellen makkelijker verwijderen. Een saunaborstel is daarbij een ideaal accessoire: je kan ermee op plaatsen scrubben waar je normaal moeilijk aan kan, zoals je rug.

4.     Zandloper

De aanbevolen tijd voor een saunasessie is 15 minuten. Omdat je meestal niets anders bijhebt in de sauna dan je handdoek, is het handig om in de sauna een zandloper te hebben. Je draait hem om wanneer je in de sauna stapt. Wanneer het onderste gedeelte helemaal gevuld is, zijn de 15 minuten om.

thumb_Impression hygro-thermo_025.     Thermometer

Met een speciale thermometer kan je altijd de exacte temperatuur in je sauna aflezen. De meeste saunathermometers kunnen tot 120 graden meten. Je hangt hem best niet te dicht bij de deur, omdat de temperatuur daar het meest schommelt. Hij mag tevens niet te dicht bij de kachel hangen, want ook dat geeft een vertekend beeld.

Heel wat van deze accessoires zijn  in set verkrijgbaar. Andere kan je apart aankopen. Wil je meer ideeën opdoen voor je sauna? Neem dan hier een kijkje.